Herunder links til forskellige spændende og lærerige artikler. Forslag til yderligere berigelse modtages gerne. God læselyst :-)

Ny artikel om karakterer og elevernes udbytte: “Grisen bliver jo ikke tungere…”

Artikler om børn og mobiltelefoner. Læs for eksempel Hovedpine, søvnbesvær og stress af mobilen? fra voresboernsfremtid.dk, eller Hovedpine, depression, stress og søvnbesvær fra Hovedpineforeningen, eller Unge får stress af at være på mobilen eller Mobilen stresser.

Hvornår skal vi sende vores barn i seng for at sikre en god skoledag? Læs Så meget skal dit barn sove!

Spændende og tankevækkende engelsk artikel om, hvordan stramme regelsæt er med til at fremprovokere negativ-udadreagerende adfærd og mobning. School ditches rules and loses bullies.

Læs om, hvorfor Ipads til skolebørn slet ikke er så godt, som mange siger! Elever udstyret med Ipads klarer sig dårligere.

Interessant canadisk forskning med nyt om, hvordan vi kan styrke vores børns indlærings- og udviklingsmuligheder gennem simple små hverdagstiltag i undervisningen – og i barndommen generelt. Tidlig barndom vigtig for nobelpristagers succes.

Hvorfor nysgerrighed er ikke bare godt, men uhyre væsentligt, også hos voksne: Høj intelligens giver ikke automatisk gode karakterer.

Hvad er det, der gør god undervisning? Hvorfor er kvalitet bare SÅ meget vigtigere, end kvantitet? Læs universitetslektor Theresa Schilhabs En dårlig idé med en dårlig idé oveni.

Trådløst netværk – skadeligt eller ej? Så længe der hersker tvivl, skal vores elever ikke tilbringe deres mange skoletimer i trådløst netværksmiljø. Læs “Mobilstråling skader – bare ikke i Danmark!” og “Sundhedsstyrelsen blind for trådløs teknologis skadelige virkning”. Se også et amerikansk program om WiFi-problematik i skoler: Canadiske skoler slukker WiFi. Driller linket, så kopier herfra: http://www.zengardner.com/wifi-schools-proven-dangerous-schools-responding/